Društvo Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Jablanički slavuji osvojili prvu nagradu na internacionalnom etno takmičenju u Beogradu

Najmlađi pevači i svirači opštine Medveđa odlaze na takmičenja i osvajaju prestižne nagrade.
Jablanički slavuji osvojili I nagradu na internacionalnom etno takmičenju „Donne in musica“ u Beogradu.

U pitanju je kvartet koji čine četiri devojčice osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“, a to su Anastasija Radović, Teodora Radović, Sara Lazarević i Mila Perović u klasi profesorke Nataše Perović.

Na festivalu „Virtus piano“ koje se održava u Leskovcu, Vasilija Janković učenica prvog razreda klavira, u klasi profesorke Zagorke Miljković osvojila je prvo mesto, kao i Mila Perović, koja je takođe uzela prvu nagradu na ovom festivalu, u klasi profesora Nemanje Stankovića.

Dušan Stojanović, učenik Osnovne škole „Gornja jablanica“ i Osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, u klasi profesora Miloša Mladenovića, osvojio je tri uzastopne prve nagrade na takmičenjima, „Mladi virtuoz“ u Beogradu, na Međunarodnom festivalu „Naisus Guitar Festival “ u Nišu i Internacionalnom festivalu gitare u Leskovcu.

Učenici niže muzičke škole uzeli su učešća i u lokalnom takmičenju „Prvi glas Medveđe“, gde su osvojili prva mesta. Sara Lazarević osvojila je prvo mesto, dok je Mihailo Gikić uzeo II počasno mesto na ovoj manifestaciji.

Čestitamo svim pevačima i želimo im da i dalje budu uspešni i da nastave sa svojim muzičkim usavršavanjem.

Uživo