Medveđa Vesti

Počinju Javni radovi i u Medveđi

Danas su u Medveđi potpisani ugovori o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju Javnih radova.

Medveđa – Ugovori su potpisani između Nacionalne službe za zapošljavanje i Direkcije za urbanizam i izgradnju, NSZ-a i Doma zdravlja u Medveđi i NSZ-a i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzer iz Sijrarinske Banje.
Javni radovi finansiraju se delom sredstava koje je izdvojila Nacionalna služba za zapošljavanje, a delom sredstava iz budžeta opštine Medveđa, koja je obezbedila svoj deo sredstava na osnovu Akcionog plana za zapošljavanje za 2016. godinu.

3

Na javnim radovima biće angažovano ukupno 27 radnika, od čega u Direkciji za urbanizam i izgradnju 11 radnika na poslovima održavanja i očuvanja životne sredine, u Domu zdravlja u Medveđi 5 radnika za pomoć i negu starim i socijalno ugroženim licima i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 11 radnika na sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji.

4

„Opština Medveđa će se i u narednom periodu truditi i zalagati za zapošljavanje lica sa evidencije NSZ-a, a u narednoj godini potrudićemo se da programskim budžetom predvidimo i veću količinu novca za ove namene“, reči su predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića.