Jug Srbije Medveđa Vesti

Jevrem Cokić i Bajo Luković u poseti predsedniku opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić ugostio je u svom kabinetu Jevrema Cokića, generala- pukovnika u penziji, koji je poreklom iz Gazdara i proslavljenog umetnika Predraga Bajo Lukovića, rodom iz Gajtana.

Jevrem Cokić je general- pukovnik u penziji, živi u Beogradu. Godinama je bio u obezbeđenju Predsednika SFRJ, zatim kaozamenik komandanta Vojne akademije JNA u Beogradu i komandant Centra vojnih škola KoV u Sarajevu. Penzionisan je kao vojni invalid sa dužnosti komandanta Prve armije. Do sada je napisao i objavio knjige: „Početak kraja“, „U službi naroda i otadžbine“, „Srbijo probudi se“ i „Od Beograda do Brisela“. Uvaženi gost je na poklon predsedniku opštine predao svoju najnoviju knjigu „U Srbiji ništa novo“, uz obećanje da će pri sledećoj poseti opštini Medveđa doneti i ostale knjige koje će krasiti police opštinske biblioteke.

Drugi gost, Bajo Luković se proslavio slikom „Portret jedne tajne“ koju je 1982.godine naslikao, i dokazao da je Mona Liza autoportret Leonarda da Vinčija, što je potvrđeno i kompjuterskom analizom u Njujorku 1986.godine. Tim umetničkim delom je njegovo ime postalo poznato širom sveta. Dr Nebojša Arsić se zahvalio dragim gostima na poseti i uz prigodne darove pozvao ih na ponovno druženje.

(ICJ)