Jug Srbije Medveđa Vesti

Jojićeve fotografije "Rudnik Lece"

Seriju fotografija, koje su nastale u tročasovnoj poseti, u jami rudnika Lece objavljujemo zahvaljujući Nemanji Jojić iz Medveđe.

Slike su nastale na dubini od oko 200 metara ispod zemlje i na mestima gde je ljudska noga kročila nije, u uslovima slabog osvetljenja, gde su jedini izvori svetlosti rudarske lampe i iskačući blic.

„Kako nije bilo moguće zadržavati se duže na jednom mestu, svi snimci su nastali iz ruke, bez stativa. Dodatna smetnja su bile prašina i kondenzacija, pa sam između svakog snimka morao da brišem zamagljeni objektiv. Ne mogu, a da ne pomenem ljude koji u tim uslovima rade svakodnevno i koji su ove crno bele snimke obojili“ – kazao je Nemanja Jojić, diplomirani ekonomista iz Medveđe.

Jojić se amaterski bavi digitalnom fotografijom od studentskih dana kada je i krenuo da deli radove na svojoj stranici Jojic N. Photography. Kako sam kaže ljudima se to dopalo i od tada se redovno trudi da ih obraduje novom fotografijom. Najviše fotografiše pejzaže, mesta i ljude u njima, a do sada je na najviše reakcija naišao album “Rudnik Lece”.

 

 

Foto:

Fotografije Nemanje Jojića iz Medveđe.