Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Još 14 dana za prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka u martu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije podsetilo je danas sve zainteresovane mladiće i devojke, koji žele da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok sa oružjem u martovskom uputnom roku, da prijavljivanje traje još dve nedelje.

Osim u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, podnošenje prijava moguće je i preko portala eUprave i na svim šalterima „Pošte“.

Vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka, pored prilike da steknu nova znanja i veštine, očekuje i uvećana mesečna plata koja sada iznosi približno 38.000 dinara.

Takođe, postupak prijema u profesionalnu vojnu službu značajno je skraćen, tako da će zasnivanje radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije biti moguće odmah po završetku šestomesečnog dobrovoljnog služenja za one koji izraze takvu želju.

Budući profesionalni vojnici imaće šansu da u skladu sa svojim ambicijama i sposobnostima grade karijeru u Vojsci Srbije, a najbolji među njima biće upućeni i na usavršavanja na osnovu kojih će moći da steknu i zvanja starešina.

Detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja mogu se pronaći ovde.