Jug Srbije Lebane Vesti

Još jedan turski investitor zainteresovan za otvaranje novih radnih mesta u Lebanu

Uroš Kandić, državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije i potencijalni investitori iz Turske posetili su danas opštinu Lebane i obišli fabriku „15 Maj Eksportekst“.

1-ok

Kako smo saznali u pitanju je turska kompanija Tibet moda, koja se bavi proizvodnjom odeće.

3-ok

Vlasnici Tibet mode Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predstavnici lokalne samouprave obišli su danas pogone bivšeg „Eksporteksta“ i nezvanično rekli da su zadovoljni onim što su vidli. Inače kompanija Tibet moda je ove godine otvorila fabriku i u Ćupriji. 

2-ok

„Turski investitori kompanije Tibet moda su zainteresovani za otvaranje pogona na prostoru bivšeg „Eksporteksta“ koji je u stečaju a koji opština treba da kupi u narednih mesec dana. Potencijalni investitori su upravo obišli pogone sa predstavnicima iz kabineta ministra Rasima Ljajića a razgovore ćemo nastaviti u toku naredne nedelje, kako bi definisali detalje oko ove investicije“ – rekao je Ivan Bogdanović, zamenik predsednika opštine Lebane i dodao „Ono što je važno napomenuti da su ovo već drugi investitori koji su zainteresovani za otvaranje pogona u našem gradu ali smo u pregovorima i sa prvim investitorima koji su nas posetili pre desetak dana“.

9-ok

 

U krug fabrike, danas smo zatekli 17 radnika JKP „Komunalac“ koji su počeli sa sređivanjem dvorišta.

5-ok
6-ok
7-ok
8-k