Vesti

JOVANOVIĆ: VUČIĆ JE ZA SRBIJU URADIO DOSTA DOBRIH STVARI

Lider Liberalno-demokratske partije  Čedomir Jovanović izjavio je danas da se ne može osporiti da je premijer Srbije Aleksandar Vučić uradio dosta dobrih stvari za Srbiji, ali da je njegovo da ga pobedi na izborima.

„On se promenio i to nije onaj Vučić od pre 15-20 godina. Što ne znači da će on sutra biti bolji. Ali ja ću uvek stajati iza Briselskog sporazuma, iza odnosa prema migrantima, iza njegove poruke iz Sarajeva da treba sačuvati mir“, rekao je Jovanović u intervjuu za Blic.

„Moje je da Vučića pobedim na izborima“, poručio je lider LDP.

Na konstataciju da je utisak da premijera ne napada često, Jovanović kaže da prema njemu nije hteo po svaku cenu i u svakom trenutku da kopa rovove, „jer su i ovi koji nas prirodno dele sasvim dovoljni“.

„Bilo bi bezobrazno u ime onoga što je Vučić nekada bio gurati pod tepih činjenicu da je uložio puno energije u ličnu transformaciju i da jeste uradio nešto korisno za ovu zemlju“, kaže Jovanović.

To, kazao je lider LDP, treba „pošteno reći i podržati“.

Plašenje Srbije Vučićem je glupost, navodi Jovanović i dodaje da u njemu nije video ni Čerčila, ni De Gola, ali da ne misli da od njega treba praviti firera.

 

Izvor:Tanjug