Lebane Vesti

Jović dao ostavku, Boban Pejić novi zamenik predsednika Skupštine

Danas sa početkom u 10 sati održana je, sedma po redu, sednica Skupštine opštine Lebane a na dnevnom redu našle su se četiri tačke.

Prva tačka dnevnog reda bila je ostavka mr Gorana Jovića na dosadašnjoj funkciji zamenika predsednika Skupštine, druga tačka predlog Rešenja o izboru zamenika predsednika Skupštine Lebane, treća tačka predlog Odluke o usklađivanju JP „Direkcija za planiranje i izgradnju Lebane“ sa Zakonom o javnim preduzećima i budžetskom sistemu i četvrta tačka dnevnog reda bila je namenjena za odbornička pitanja, kojih i nije bilo.

Na samom početku Skupštine prisutnim odbornicima se obratio, sada već bivši zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, Goran Jović. Izlaganje Gorana Jovića prenosimo u celosti.

Na mesto novog zamenika predsednika Skupštine opštine Lebane, izabran je Boban Pejić, sa 25 glasa ZA, 1 PROTIV i 1 nevažeći listić.

sumar

Na današnoj sednici usvojena je i odluka o usklađivanju poslovanja Javnog preduzeća „Direkcija za planiranje i izgradnju“ sa Zakonom o javnim preduzećoma i Zakonom o budžetskom sistemu. Kako je za naš portal kazao Srđan Jović predsednik SO Lebane ovo preduzeće će biti preregistrovano za drugu delatnost, jer po Zakonu ovo preduzeće se više ne može finansirati iz opštinskog budžeta. Međutim kako je rekao Jović Vlada je opštinama dala druge mogućnosti.
„Vlada je dala saglasnost da se preduzeću pomogne ne finansijski za plate već za opremu na osnovu nove delatnosti, kako bi nastavili da rade kao novo preduzeće“ istakao je Jović. Po njegovim rečima za ovo preduzeće se tražio najbolji model rešenja kako ljudi ne bi ostali bez posla.