Medveđa Sijarinska banja Vesti

Jovica Cvetković boravi u Sijarinskoj banji

Proslavljeni Jugoslovenski i srpski rukometaš Jovica Cvetković boravi u  Sijarinskoj banji.

Sijarinska banja – On je iskoristio priliku i večeras boravio na Gejzerskim noćima. Društvo mu je pravio predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić. Cvetković nije krio oduševljenje lepotama ovog kraja. Ovaj kraj mi je veoma poznat obzirom da ovde u banji imam i svoju kuću, poručuje Cvetković, i dodaje da svake godine ovde provodi slobodne dane tokom leta.
Profesionalnu karijeru je započeo u RK Crvena zvezda. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao više od 100 utakmica. Igrao je na poziciji desnog beka i dugo godina je važio za najboljeg igrača Evrope na toj poziciji. Važi za jednog od najboljih šutera svih vremena. Igrao je i za šabačku Metaloplastiku, nemački GVD Minden i španske klubove Bidasoa i Kantabrija.

Gezesrke noci 5 008

Nakon igračke karijere ostao je u rukometu kao trener. Sa Crvenom zvezdom je osvojio šampionske titule 1996/97. i 2003/04. Jedno vreme je bio selektor rukometne reprezentacije Srbije.
Jedno vreme je bio i član upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije i sportski direktor Crvene zvezde, a takođe je obavljao odgovorne funkcije u trenerskim organizacijama Beograda i Srbije.