Kosovo Srbija Vesti

Kancelarija za KiM: UČK natpisi na dečijem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je danas da su na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja osvanuli natpisi UČK, što je najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Foto: kim.gov.rs

U saopštenju se navodi da je pomenuto igralište prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uz ocenu da samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru.

Ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti.

Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci.

Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima.

Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu.

Podsećamo da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.