Leskovac Sport Vesti

Karatisti Bušida nastavljaju sa uspesima

Juče u Šapcu je održano državno prvenstvo Šotokan Karate Saveza Srbije, na kome je učestvovalo 650 takmičara iz 65 klubova. U vrlo jakim konkurencijama, takmičari Karate kluba Bušido iz Leskovca osvojili su 3 zlatne i jednu bronzanu medalju.

Takmičili su se samo oni najbolji, od Bujanovca do Subotice! Takmičari Karate kluba Bušido ostvarili su odličan rezultat.  Od početka sezone takmičari ovog kluba su kroz pripremna takmičenja polako usklađivali formu za ovo najznačajnije „pik“ takmičenje. Zlatne medalje osvojili su Mina Stojković u katama pojedinačno, Marko Janković u katama pojedinačno i Petrović Jovan u borbama pojedinačno, a bronzanu medalju osvojio je Petar Ilić u borbama pojedinačno, koji je prvi put izborio učešće na državnom takmičenju i koji je javno pohvaljen za svoj rad i zalaganje.

Busido 03 Busido 02

Treba pomenuti i još jedn uspeh leskovačke takmičarke. Naime na Fudokan Karate turniru „Medijana open“ održanom u subotu u Nišu, takmičarka Karate kluba Bušido iz Leskovca, Miljana Stanković osvojila je zlatnu medalju u svojoj konkurenciji.

Vladimir Šiškin trener ovog kluba ističe da je ovo je jedan od značajnijih uspeha takmičara karate kluba Bušido i upućuje  čestitku svim takmičarima, a posebno osvajačima medalja u jakim i teškim konkurencijama.