Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Karatisti iz Lebana i Leskovca prezentovali svoje umeće

Najbolji polaznici karate klubova Viktorija iz Lebana i Unsu iz Leskovca predstavili su svoje umeće sinoć u centru Lebana, a sve u okviru manifestacije kulturno leto. Ova dva kluba bila zadužena za demonstraciju borilačkih veština.

Karatisti dva uspešna kluba Vikotrija iz Lebana i Unsu iz Leskovca predstavili su se sinoć lebanskoj publici. Ovo nije prvi put da ova dva kluba zajedno nastupaju , a svoje umeće u ovoj borilačkoj veštini predstavili su i neki od reprezentativaca Fudokan i Šotokan ssaveza Srbije. Inače treneri karate kluba iz Lebana su i selektori ova dva saveza.

 

  

 

Dečaci i devojčice su na improvizovanom terenu na platou u Lebanu radili demonstraciju kata, bunkai kata, en bu, samoodbranu od napada sa nožem i motkom, i već neizbeznu tačku dve sestre Stanojević spoj karatea i plesa.

Jelena Stanojević trener karate kluba Unsu iz Leskova, nosilac crnog pojasa 4. dan kaže za portal Info centar juga da ovakav vid spajanja karatea i baleta nije do sada prezentovan publici, već su sa tim otvarali samo nekoliko šampionata.

„Sklop modernog baleta i karatea izaziva oduševljenje kod svih. Moja sestra pleše u studiju Avngarda tako da sa njima imamo odličnu saradnju. Moram da naglasim da ovo niej namenjeno dsamo devočicama već se tim mogu baviti i dečaci“ ističe Jelena Stanojević.