Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Karavan „Izađi mi na teglu“ u subotu u Leskovcu

Manifestacija „Izađi mi na teglu“, koja se po četvrti put organizuje širom Srbije održaće se u Leskovcu, u subotu 30. septembra, u etno kompleksu Šop Đokićićeve kuće, od 11 do 18 časova, najavljeno je danas u Turističkoj organizaciji Leskovca. Kako je saopštila PR TOL-a Tina Stojanović, prijavljivanje je u toku a za takmičenje se može prijaviti ukupno 15 ekipa koje mogu činiti od dva do pet članova.

Izađi mi na teglu predstavlja jedinstveno takmičenje u pripremi ajvara i organizuje se širom Srbije, a leskovčani će imati priliku da pokažu svoje umeće u dvorištu Šop Đokićeve kuće u subotu 30. septembra.

Najbolji i najukusniji ajvar odabraće žiri sastavljen od vrhunskih kulinara koji će pratiti ceo proces u pripremi ajvara, a najbolja takmičarska ekipa na poklon dobija šporet Smederevac, a ujedno i stiče pravo na finalno takmičenje koje će se održati 14. oktobra u Soko Banji. Kako je naglasila Tina Stojanović, prijava će se vršiti do popune broja ekipa, kojih može ukupno biti 15.

„Ovo je četvrta godina postojanja karavana i obićiće 30 gradova širom Srbije“ kaže Stojanovićeva i dodaje „Specifičnost ovog takmičenja je to što je organizator obezbedio paprike, drva, kube, tegle a na takmičarima je da ponesu svoju omiljenu šerpu, mašinu za mlevenje i pribor koji im je neophodan za rad u pripremi ovog specijaliteta“.

Tokom ove jednodnevne manifestacije biće organizovani i edukativni programi za najmlađe sugrađane koji će dodatno upotpuniti ovu manifestaciju, zabavni program, nastup mažoretkinja  ali i degustacija tradicionalne hrane koju će pripremati kuvari kompleksa Apostolović.