Leskovac Vesti

Karavan omladinskog preduzetništva u Leskovcu

U velikoj sali Regionalne privredne komore Leskovac održan je skup pod nazivom „Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016“

Leskovac – Skup je održan u organizaciji Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Leskovac i Privrednog foruma mladih, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije. Cilj „Karavana omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016“ je da se mladi širom Republike Srbije u „Godini preduzetništva“ edukativnim i informativnim programom upoznaju sa mogućnostima i izazovima osnivanja i uspešnog vođenja sopstvenih preduzeća, što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta, smanjiti njihovu nezaposlenost i doprineti jačanju privrede Srbije. O tome koje su aktivnosti i programi koje država nudi budućim mladim preduzetnicima govorili su pomoćnik ministra privrede Dušan Korunoski, Nataša Glavendekić iz Razvojne Agencije Srbije i Nermira Ljubović i Privredne komore Srbije.
Mladi su veoma značajan potencijal u društvu i zbog toga je ovaj projekat vrlo važan jer se njime pokušava doprineti da se mladi ljudi širom Srbije uključe u osmišljavanju načina i mogućnosti za samozapošljavanje u preduzetništvu, istaknuto je na ovom skupu.
Komora 01 Komora 03 Komora 04