Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Sport Vesti

KK „Jablanica“ iz Medveđe u Sokobanji zabeležio pobedu rezultatom 67 : 77

U okviru 8. kola I MUŠKE REGINALNE LIGE – ISTOK u sezoni 2018/2019. KK „Jablanica“ gostovao je za vikend u Sokobanji ekipi OKK „Sokobanja“ i tom prilikom zabeležio pobedu rezultatom 67 : 77

Obe ekipe su šuterski vrlo loše ušle u ovaj meč. Snažne odbrane ali i puno promašaja na obe strane doprinele su da se prvi period igre završi netipičnim rezultatom 8 : 8. Međutim ništa nije moglo da pripremi domaćine i malobrojnu publiku za pravu kanonadu „Jablanice“ u drugom periodu igre.

Košarkaši „Jablanice“ pogađali su iz svih pozicija, osvojili 39 poena za 10 minuta i na pouzu otišli sa ubedljivom prednošću, rezultatom 32 : 47.

U trećoj četvrtini došlo je do blagog pada u igri košarkaša „Jablanice“ što se odrazilo na rezultat jer su domaćini smanjili rezultat na samo 4 poena razlike.

Ipak, „Jablanica“ nije dozvolila iznenađenje i koncentrisanom igrom u poslednjim minutima igre privela ovaj meč kraju u svoju korist, zabeleživši prvu pobedu  na gostujućem terenu u ovoj sezoni.

U narednom kolu „Jablanica“ na svom terenu dočekuje KK „Radnik“ iz Surdulice (zbog koš razlike) trenutno drugoplasirani tim lige sa skorom 7 – 1 .

(Kraj)