Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Klub 4×4 Justinijana Prima organizovao džipijadu do Krfa

KLUB 4×4 Justinijana Prima sada put dug 1800 km uputio se ne samo sa članovima iz Lebana, Leskovca, Vranja već i iz Trgovista, Malog Zvornika, Beograda, Niša, Hamburga.

Karavan je najpre zastao u da obiđe srpski spomenik kod Florine u Vevijai koji je urdjen na inicijativu KLUBA 4X4 iz Lebana. Tu je potpisivan ugovor o saradnji izmedju PKS RPK Leskovac i Privredne Komore Florine. Nakon toga karavan od 12 vozila natsvio je put ka Metsovu i Igumenici.

„Odatle se 43 članova kluba (privrednici, ljudi iz javnog života, lekari, sudije, hotelijeri) u 12 terenskih vozila feribotom uputilo na grčko ostrvo Krf . U Srpskoj kući na Krfu zajedno sa drzavnom delegacijom Republuke Srbije koju su činili Nikola Selakivić generalni sekretar predsednika Aleksandra Vučića, Aleksandar Vulin ministar odbrane, Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada, naš ambasador u Atini Dušan Spasojević kao i mladi kadeti vojne i policijske akademije iz Beograda odali su počast poginulim srpskim ratnicima u Prvom Svetskom ratu. Ekipa 4×4 je uručila svečanu zastavu opštine Lebane gospodinu Saramandiću u SRPSKOJ KUĆI. Članovi kluba su odali i počast stradalim srpskim ratnicima na ostrvu Vidu“ kazao je predsendik kuba 4×4 Goran Jović.

Delegacija je nastavila put preko Tesalije i Meteira prema Solunu gde je položila venac na Srpskom vojnickom groblju u Solunu. Klub 4×4 Justiniana Prima postaje sve popularniji i dobija sve više članova koji negujući tradicije i sećanja na srpski narod promovišu i turističke potencijale Srbije kao i ostvarivanje novih privrednih kontakata.