Knjaževac Vesti

Knjaževac: I dalje vanredno, 1.500 potrošača bez struje

Zbog ledene kiše koja je padala celu noć više sela u okolini Knjaževca je bez struje. U toku dana oko 6.000 domaćinstava bilo je bez struje ali je 26 sela priključeno na mrežu, tako da je trenutno oko 1.5000 potrošača bez napajanja. Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da se situacija popravlja, javlja RTS.

„Sutra biti angažovano četrdesetak ekipa sa više od 100 montera koji će u toku dana obići svaku kuću. Ili ćemo im dovesti struju ili ćemo im obezbediti agregate. Trenutno je na terenu 16 ekipa sa više od 50 montera. Uveren da će u toku sutrašnjeg dana i najudaljenija sela, a podsećam da je Knjaževac jedna od, po površini, najvećih opština u Srbiji sa više od 1.000 kilometara raznih elektroenergetskih mreža, dobiti struju“, rekao je ministar Antić.

Nekoliko hiljada seoskih domaćinstava u okolini Knjaževca ostalo je bez struje zbog kvarova koje je prouzrokovala ledena kiša koja je padala tokom čitave noći. Rad ekipa otežavaju nepristupačan teren kao i nepovoljne vremenske prilike, sneg visine od 40 do 50 centimetara i kiša koja je u poslednja 24 časa samo u Knjaževcu pala u količini od 28 litara po metru kvadratnom.