Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Knjiga Pažljivkova pravila u saobraćaju za sve prvake u opštini Lebane

Predstavnici lokalne samouprave uručili su danas besplatne ilustrovane knjige “Pažljivkova pravila u saobraćaju” učenicima prvog razreda osnovnih škola u opštini Lebane. Knjige je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i dobiće ih svi prvaci u lebanskoj opštini, kao i njihovi vršnjaci iz svih osnovnih škola u Srbiji.

Učenicima osnovne škole Radovan Kovačević Maksim knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ uručio je Miodrag Živković, pomoćnik predsednika opštine Lebane i predstavnici Policijske stanice u Lebanu.

 

  

U osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu knjige je, u prisustvu direktora škole Dragana Jovića i policajaca PS Lebane, uručio pomoćnik predsednika opštine Lebane Saša Đorđević

 

  

I đaci prvaci u osnovnoj školi Radoje Domanović u Bošnjacu dobili su knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ koje su im uručili pomoćnica predsednika opštine Lebane Nataša Stojanović i direktor škole Goran Pejković.

  

  

Knjigu o pravilima ponašanja u saobraćaju dobiće i đaci prvaci u izdvojenim odeljenjima ovih škola.

Cilj ove akcije Agencije za bezbednost saobraćaja je da svaki đak prvak prilikom polaska u školu dobije jedan primerak knjige u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.