Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Komandant 3. Centra za obuku pukovnik Slađan Cvetković predao dužnost pukovniku Siniši Nikoliću

U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu dosadašnji komandant 3. Centra za obuku pukovnik, Slađan Cvetković predao je dužnost pukovniku Siniši Nikoliću koji je dosada obavljao dužnost zamenika komandanta. Ovoj primopredaji prisustvovao je zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević. On je kazao ovom prilikom da je pukovnik Cvetković dobio dostojnu zamenu, a pukovniku Cvetkoviću poželeo dalju uspešnu karijeru na novoj dužnosti.

„U vojsci nije popularno kada je neko zahtevan i strog vojnik ali verujte mi, onaj ko nije omiljen a drži princip pravičnosti, strogosti i discipline u miru, taj u ratu pobediti. Najveća opasnost, problem i pretnja za normalno funkcionisanje vojske je nedisciplina. Pukovnik Cvetković se odlično borio i pokazao, nadam se daće pukovnik Nikolić, sa pripadnicima 3. Centra za obuku, uspešno izvršavati svoje zadatke“ – kazao je zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general, Jelesije Radivojević.

Pukovnik Cvetković dužnost komandnanta obavljao je od 2013. godine, a kako je sam rekao prethodni period pamtiće po izuzetnoj saradnji sa lokalnom samoupravom, policijom i svim drugim instutucijama u gradu, a posebno sa narodom.

„Razmišljao sam šta reći u ovom momentu, na ovom mestu. Proveo sam šest godina u 3. Centru za obuku, to je 22,2 posto moje radne karijere. Nije malo. Verujte da mi nije bilo lako kada sam ušao u ovu kasarnu u martu 2013. godine, pre šest godina, i pogledao sam prvo na kapiju „Vojvoda Petar Bojović“ , onda ušao u komandu i video sliku Cara Dušana Silnog iz Prizrena i video da baštinimo tradicije 549. motorizovane brigade. Pitao sam sebe do kancelarije komandanta, kako opravdati sve to? Svakog jutra kada sam izlazio na smotru, dolazio na posao, prolazio pored fotografija mojih predhodnika, pitao sam se da li sam dostojan njih, da li mogu uspravno da koračam njihovim stopama? Danas imam samo reči hvale, počev od vas gospodine generale, što ste nam davali jasne ciljeve, što nam uvek bili podrška kada nam je trebalo, što ste nas razumeli kada nam je bilo najteže. Zahvaljujem se i vama drage kolege što smo uspeli zajedno, vi ste uspeli a ja sam samo bio u stroju sa vama, da pokažemo da je neko možda greškom numerisao centre pa je ovde u Leskovcu rekao da je treći a mi smo dokazali da smo prvi, prepoznatljivi. Uspostavili smo brend, kao što je Leskovac grad dobrih i vrednih ljudi, tako je i 3. Centar mesto gde rade dobri i vredni ljudi i domaćini.“ – kazao je u svom obraćanju dosadašnji komandant 3. Centra za obuku pukovnik, Slađan Cvetković.

Pukovnik Siniša Nikolić, kazao je da je ponosan što će ići stopama svog prethodnika i nastaviti slavnu tradiciju 3. Centra za obuku.

„Ovo je velika čast i obaveza za mene. Predhodni komandant 3. Centra za obuku pukovnik Slađan Cvetković postavio je visoke standarde u radu i izvršavanju svih zadataka koje je pred njega postavila komanda za obuku. Visoki standardi postavljeni su i u saradnji sa civilima vlastima kao i sa stanovništvom leskovačkog kraja i Jablaničkog okruga. U svom dosadašnjem radu trudio sam se da naučim što više od mojih predhodnika. Uveravam vas da ću, uz vašu podršku, nastaviti sa izvršavanjem svih zadataka u cilju jačanja bezbednosti ovog dela Republike Srbije, u cilju što jače sigurnosti cele države. Na meni je da nastavim istim putem kojim je išao moj predhodnik, da zajedno sa pripadnicima jedinice, koji su vredni i sposobni, čuvamo i jačamo ugled 3. Centra za obuku  i Vojske Srbije u celini. Siguran sam da ćemo biti tim koji će uspešno izvršavati sve zadatke koji budu postavljeni pred nas. Na kraju bih se zahavalio dosadašnjem komandantu Slađanu Cvetkoviću, na rezultatima koje je ostvario u jedinici i poželim mu ličnu i porodičnu sreću“ – rekao je u svom prvom javnom izlaganju Siniša Nikolić, pukovnik 3. Centra za obuku u Leskovcu.

Ovoj primopredaji prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života grada, a tom prilikom dosadašnjem komandantu Cvetkoviću uručeni su i pokloni kao dokaz poštovanja i dugogodišnje plodne saradnje.

FOTO GALERIJA:

   

   
   
   
   
   
   
(Info centar juga)