Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Kompanija Badin Soft iz Niša pomogla opremanje kabineta za matematiku u Osnovnoj školi „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu

Kako bi podržala lokalne zajednice kompanija Badin Soft iz Niša pomogla je opremanje kabineta za matematiku u Osnovnoj školi „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu.

Dvadeset i pet starih i oštećenih školskih klupa zamenjeno je novijim radnim stolovima, a kabinetu je dodeljen i jedan lap top koji će osnovcima ove škole pružiti mogućnost da gradivo savladaju kroz modernu i interaktivnu nastavu.

Osnovnu školu „Radovan Kovačević-Maksim“ pohađa 560 učenika u šest izdvojenih odeljenja, a u njoj rade 92 radnika. Rezultati koje postižu učenici škole na takmičenjima od opštinskog do republičkog nivoa dokaz je da u školi radi odličan nastavnički kadar. Kako je naša škola stara 133 godina, počela je sa radom 1886. godine, stari i oštećeni školski inventar jedan od izazova sa kojim se susrećemo. Zato se posebno zahvaljujemo kompaniji Badin Soft na donaciji 25 stolova i lap topa, koji će nam mnogo značiti za bolju i uspešnu realizaciju nastavnog plana i programa.˝, kaže Nebojša Đorđević, direktor škole.

Badin Soft je i ranije organizovao slilčne društveno odgovorne aktivnosti, ali je ovo prvi put da akciju sprovodi u okviru projekta koji podržava Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO. Naime EU je opredelila 2,1 milion evra za nabavku nove opreme za 106 preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije kako bi se unapredila konkurentnost lokalne privrede. Preduzeća kojima su odobrena sredstva, a među kojima je i niški Badin Soft, sprovešće aktvnosti društveno odgovornog poslovanja i pružiti podršku svojim zajednicama, tako što će opremiti vrtiće, škole, domove zdravlja, ili  pomoći ranjivin grupama.

 

(Kraj)