Jug Srbije Leskovac

Kompanija DIT’S otvorila novi salon nameštaja, kafić i samouslužnu perionicu

Na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa, na površini od 11.000 kvadratnih metara, ulaganjem od milion evra, kompanija DIT’S, na čelu sa Slavišom Cvetkovićem, je otvorila novi prodajni salon, proizvodni pogon, perionicu automobila i kafe restoran.

DIT’S je svoj razvojni put započeo 22. jula 1999. godine u zakupljenom lokalu od 37 kvadrata i najpre se bavio proizvodnjom kućnog tekstila. Jasnom vizijom i željom za uspehom vredni osnivači i radnici su proširili svoju proizvodnju i nastavili sa izradom dušeka i tapaciranog nameštaja. Danas je DIT’S jedna od najuspešnijih porodičnih leskovačkih kompanija koja doprinosi privredi grada, a pored toga je društveno odgovorna i humana.

Govoreći na svečanom otvaranju, gospodin Cvetković je danas rekao da su se u izazov izgradnje i opremanja novog objekta upustili nakon što je zavladala pandemija korona virusa, da to nije bilo lako, ali da nisu želeli da odustanu od svog sna.

„Počeo sam sa pozajmljenim kapitalom, uz ogromnu podršku porodice, naročito supruge. Zahvaljujem svim našim saradnicima iz Srbije i inostranstva koji su nam pomogli da pokrenemo objekat koji daje još malo duše ovom našem prelepom gradu. Neizmerno sam zahvalan i ljudima koji su svojim radom stvorili pozitivan poslovni ambijent u Srbiji i gradu, Vladi Srbije, predsedniku i našem gradonačelniku“ – kazao je danas Cvetković i nakon toga gradonačelniku Leskovca dr sci. med Goranu Cvetanoviću uručio zahvalnicu zbog podrške koju pruža i zbog razvoja poslovne klime u Leskovcu.

Gradonačelnik je danas naglasio da uspeh lokalnih privrednika potvrđuje da Leskovac zaista stvara odlične uslove poslovanja za privredne subjekte, te da je s razlogom četvrti put zaredom postao nosilac NALED-ovog BFC sertifikat sa procentom od 96,33% ispunjenih kriterijuma i rekao:

„Čestitam gospodinu Cvetkoviću, članovima njegove porodice koji aktivno učestvuju u radu firme, ali i svim zaposlenima na upornosti i znanju koji su osnovni preduslov za napredak, kako ove kompanije, tako jednog grada i države. Nova investicija, uz dva prodajna objekta, proizvodni prostor u Turekovcu, magacine i 70 zaposlenih, je pokazatelj pametnog poslovanja, porodične sloge i dobre saradnje. Pohvalno je i to što je porodica Cvetković uvek spremna da pomogne društvenoj zajednici pa je samo tokom prvog talasa pandemije donirala značajan broj zaštitnih maski i skafandera gradu i zdravstvenim institucijama. Zato DIT’S nije slučajno dobitnik Oktobarske nagrade grada Leskovca.“

Na kraju svog obraćanja gradonačelnik Cvetanović je za petak 23. jul 2021. godine najavio svečano otvaranje Akva parka Atina u Leskovcu, koji će prve posetioce primiti u subotu 24. od 10 časova. Pomenuvši skorašnje otvaranje nekadašnjeg hotela Beograd koji će sada nositi ime Hotel Leskovac, šoping centra Sajam i nove investicije kompanije Mladost u iznosu od 30 miliona evra, naglasio je da otvaranje tri privredna objekta, u tekućoj nedelji, u Leskovcu ukazuju na dobar razvoj grada i da je to dokaz da čak i u vreme korone lokalna samouprava i preduzetnici imaju snagu, umeće i znanje da Leskovac načine jednim od najlepših mesta za život.

„Lokalna samouprava grada Leskovca pored dobre saradnje sa stranim investitorima, posebnu pažnju posvećuje našim ljudima koji imaju volje, imaju ideju i žele da rade jer se borimo za isti cilj – da živimo u stabilnom, razvijenom društvu“ – zaključio je gradonačelnik i kompaniji DIT’S poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

   

   

Nakon svečanog otvaranja vlasnici, gradonačelnik sa saradnicima i zvanice su obišli prodajni salon, proizvodne pogone, samouslužnu perionicu i kafić koji će za posetioce biti otvoren svakog dana do 23 časa.

   

 

infocentarjug.rs