Društvo Vesti Vlasotince

Kompanija Gruner se oglasila saopštenjem povodom informacija o otpuštanju radnika

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o otpuštanju radnika, а koje štete kako ugledu i renomeu preduzeća tako i opstini, preduzeće GRUNER izdaje sledeće saopštenje:

„Preduzeće GRUNER u Vlasotincu posluje 16 godina i namerava da i u daljoj budućnosti ostane u Opštini Vlasotince i Republici Srbiji. U preduzeću trenutno radi 715 radnika. Usled velikih poremećaja na globalnom tržištu, preduzece će, na žalost, morati da smanji broj upošljenih. Tačan broj za sada nije utvrđen. Iz tog razloga, preduzeće će u budžet Republike Srbije vratiti deo novca
od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu Republike Srbije, kako je poslovala i svih ovih godina. Neće biti ostećena ni jedna ugovorna strana, kako Republika Srbija, tako i Opština Vlasotince.

S obzirom na to da je opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će doći i do povećanja broja upošljenika, nakon stabilizacije stanja na svetskom tržištu. Da podsetimo, GRUNER je u Vlasotincu aktivan na više polja: do sada je uspešno sproveo tri projekta zapošljavanja, izazovi su nastali kod četvrtog projekta. Sa Tehničkom školom kontinuirano radi na
projektu dualnog obrazovanja i adekvatnoj obuci mlađih, koji se već godinama zapošljavaju u GRUNERU, nakon završene srednje škole. Kompanija je aktivan član društvene zajednice i pomaže pojedincima i kolektivima u okviru svojih mogućnosti.

Podsećamo da kompanija nije mogla da predvidi situaciju na svetskom tržištu kada je sklapala ugovore vezane za broj zaposlenih, ali naglašavamo da je opredeljenje kompanije da i ubuduće nastavi da posluje u Opstini Vlasotince I Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju kompanije GRUNER Serbian d.o.o. Vlasotince.

infocentarjug.rs