Leskovac Vesti

Komunalac u Leskovcu nabavio novu čistilicu

Javno-komunalno preduzeće „Komunalac“ nabavilo je novu čistilicu marke Dulevo 2000, investicija je vredna 15,8 miliona dinara, a mašina je nabavljena od firme Prodres iz Kruševca, koja se na tenderu javila kao najpovoljniji ponuđač.

Leskovac – Zahvaljujući ovom ulaganju „Komunalac“ će imati mogućnost da pokrije sve delove grada, a novu mašinu će najviše koristiti za čišćenje javnih površina u užem centru grada, prvenstveno parkova, gde je otežan pristup velikoj čistilici. JKP „Komunalac“ je poslednje tri godine nekoliko puta obnavljao svoju mehanizaciju, što, prema rečima direktora ovog preduzeća Vladimira Sinadinovića, ima za cilj da se Leskovac bude što čistiji i uređeniji grad.

Nova cistilica 04 Nova cistilica 03

U ovom periodu nabavljene su nove motorne kosačice, testere i trimeri, za održavanje zelenih površina, ukupne vrednosti oko milion dinara. U decembru prošle godine, nabavljena je autočistilica 5000 u koju je uložen 21 milion dinara, a tokom prošle godine ovo preduzeće kupilo je i vozilo za obeležavanje horizontalne signalizacije, vredno 2,7 miliona dinara. Tokom 2013. nabavljena je i autocisterna vredna 9 miliona dinara, a za ovu godinu Komunalac je planirao i nabavku novog traktora sa priključnim mašinama i kamiona sa kiperom, u šta će biti uloženo još oko 2,6 miliona dinara.

Nova cistilica 01 Nova cistilica 05

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, prilikom prezentacije nove čistilice, najavio da je lokalna samouprava poslala zahtev za zapošljavanje još 10 komunalnih policijaca u Leskovcu.