Kultura Leskovac Vesti

Koncert – Kiki Lesandrić i Piloti večeras u Narodnom pozorištu

Koncertom u leskovačkom Narodnom pozorištu, koji pičinje u 20 časova, Kiki Lesandrić i Piloti počinju turneju po Srbiji. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca je tim povodom danas priredio prijem i legendama muzičke scene poželeo dobodošlicu.

20160220_141232

„Zdovoljstvo mi je što imam priliku da ugostim jednog od najpopularnijih rok muzičara u bivšoj Jugoslaviji ali i današnje srpske muzičke scene. Kiki Lesandrić i grupa Piloti su ponovo u našem gradu u okviru turneje „Svet je lep kada sanjamo“. Nakon gostovanja u Tuzli, Italiji i Grčkoj, oni će leskovačkoj publici predstaviti njihov novi album na akustičnim instrumentima u čemu će, nadam se, naša publika da uživa. Organizator koncerta je Grad Leskovac i kao gradonačelnik mogu da istaknem da će ova lokalna samouprava uvek podržavati kulturne događaje u našem gradu i nastaviti da pridaje veliki značaj upravo ovoj oblasti kao što smo radili i do sada. Ove godine izdvojili smo iz gradskog budžeta duplo više novca za kulturu nego 2015.godine.  Za finansiranje projekata predviđeno je preko 6 miliona dinara. Istovremeno se trudimo da obogatimo kulturne događaje u gradu, da publici predstavimo najrazličtiije sadržaje koji mogu da zadovolje svačiji ukus“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

20160220_141151

„U Leskovcu i na jugu Srbije se osećamo kao kod kuće a bili smo tu i na Roštiljijjadi koja je od jednog običnog događaja prerasla u pravi spektakl za koji zna cela Srbija, a i šire. Zahvaljujemo se na ovom pozivu i ovakvoj dobrodošlici i izuzetno mi je drago da krenemo baš iz Leskovca. Ne samo turneju već i promociju novog albuma koji zvanično izlazi u četvrtak 25. februara a nosi naziv „Širom zatvorenih očiju“ i na njemu će se naći 11 novih pesama. Leskovac je grad u kome se sluša i podržava pop rok muzika i hvala vam na tome“ – rekao je Kiki Lesendrić.