Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Konferencija „Izgradnja otpornijih zajednica kroz jačanje rodno osetljivih politika“

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije i Stalna konferencija gradova i opština je u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji juče u Klubu poslanika u Beogradu, održala konferenciju „Izgradnja otpornijih zajednica kroz jačanje rodno osetljivih politika“.

Na samom početku konferencije sve prisutne je pozdravio Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, zatim Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje jvnim ulaganjima, Predrag Marić, pomoćnik ministra u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije i Đorđe Stanišić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.

Cilj konferencije je predstavljanje modela Programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda u jedinicama lokalne samouprave i Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Program je namenjen kao podrška organima lokalne vlasti pri izradi dokumentacija koje su vezane za upravljanje rizicima od prirodnih nepogoda, u skladu sa novim zakonom.


Ispred lokalne samouprave u Medveđi, konferenciji je prisustvovao predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Ovaj događaj je okupio nacionalne i međunarodne eksperte iz ove oblasti koji su predstavili prednosti uvođenja rodno osetljivih politika i pružili učesnicima priliku da razmene znanja i iskustva u smanjenju rizika koji nastaju usled prirodnih nepogoda.

 

(Kraj)