Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Konferencija „Izgradnja otpornijih zajednica kroz jačanje rodno osetljivih politika“

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije i Stalna konferencija gradova i opština je u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji juče u Klubu poslanika u Beogradu, održala konferenciju „Izgradnja otpornijih zajednica kroz jačanje rodno osetljivih politika“.

Na samom početku konferencije sve prisutne je pozdravio Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, zatim Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje jvnim ulaganjima, Predrag Marić, pomoćnik ministra u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije i Đorđe Stanišić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.

Cilj konferencije je predstavljanje modela Programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda u jedinicama lokalne samouprave i Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Program je namenjen kao podrška organima lokalne vlasti pri izradi dokumentacija koje su vezane za upravljanje rizicima od prirodnih nepogoda, u skladu sa novim zakonom.


Ispred lokalne samouprave u Medveđi, konferenciji je prisustvovao predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Ovaj događaj je okupio nacionalne i međunarodne eksperte iz ove oblasti koji su predstavili prednosti uvođenja rodno osetljivih politika i pružili učesnicima priliku da razmene znanja i iskustva u smanjenju rizika koji nastaju usled prirodnih nepogoda.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.