Jug Srbije Leskovac Vesti

Konstituisan Parlament privrednika Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga

Prva sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinskog upravnog okruga koja je od velikog značaja upravo zbog novog načina funkcionisanja komorskog sistema, održana je u Leskovcu.

Uz prisustvo predstavnika privrednih društava sa područja Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga i predstavnika Privredne komore Srbije, verifikovani su mandati izabranim članovima parlamenta. Sednici su prisustvovali Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera, Gordana Tiodorović, direktor pravno-političkog odeljenja i Vladimir Đelić, specijalni savetnik.

Konstitutivna sednica je zakazana na osnovu Poslovnika o radu Parlamenta privrednika regionalnih privrednih komora i Privredne komore glavnog grada, a njome se zaokružuje stvaranje jedinstvenog komorskog sistema koje traje godinu i po dana, kazao je Mihajlo Vesović, zamenik generalnog menadžera PKS.

Predstavnici Privredne komore Srbije istakli su da parlament privrednika predstavlja najvažnije telo i temelj budućeg komorskog organizovanja. U okviru svojih nadležnosti, parlament privrednika posebno će se baviti razmatranjem uticaja propisa i mera ekonomske politike na poslovanje privrede i regiona i svoje predloge dostavljati Privrednoj komori Srbije, kako bi stavovi privrednika na pravi način bili zastupljeni pred nadležnim državnim organima i institucijama, a bilo je reči i o sivoj ekonomiji.

Tridesetpet članova Parlamenta Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga zastupace interese 2.068 privrednika juga Srbije u Skupštini PKS , a preko nje i u Skupštini RS , naglasio je direktor RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga Goran Jović.

Za predsednika parlamenta privrednika izabran je Slađan Disić iz privrednog društva AD „Simpo“ Vranje a za zamenika predsednika parlamenta izabrana je Ivana Micić, direktor filijale Credit agricole banke Serbia AD Novi Sad u Leskovcu. Za članove skupštine Privredne komore Srbije izabrani su Slađan Disić iz AD „Simpo“ Vranje, Jelena Aleksić iz „British American tobacco Vranje“ iz Vranja i Miljan Miljković iz kompanije „Nevena&all Me Cosmetics“ DOO iz Leskovca.

(ICJ)