Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Kontrola u „Severtransu“ posle prevrtanja autobusa: Pronađeno više od 100 prekršaja

MUP je saopštio da je obavljen nadzor poštovanja propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u somborskom „Severtransu“. Kako navode, to je učinjeno „po hitnom postupku“, povodom saobraćajne nesreće koja se 21. avgusta dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, kada je autobus sleteo s puta i prevrnuo se i kada su poginule dve osobe, a 25 je povređeno.
Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu vozača u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara.
Utvrđeno je i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje postupka prekršajnom sudu.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena vožnje i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost putnika. Takođe, podsećamo da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste“, navodi MUP.
Izvor: 021