Lebane Vesti

Kreativnošću u susret apsurdu

Maturanti Gimnazije u Lebanu (odeljenja 4-1, 4-2 i 4-3) osmislili su i realizovali nastavnu jedinicu – Savremena svetska i srpska književnost.

Lebane – Maturanti su na jedinsteven način želeli da ulepšaju unutrašnjost škole i tako mlađim generacijama ostave lepšu radnu okolinu. U dogovoru sa predmetnim nastavnikom Dušanom Blagojevićem, profesorom srpskog jezika i književnosti,  radili su na osmišljavanju nastavne jedinice, oslikavanju zidova i pripremi nastavnog materijala. Učenici su bili vođeni idejom da stvore povoljne nastavne okolnosti i uslove za dalji rad na tumačenju književnih dela savremene književnosti koja su planirana za obradu tokom školske godine. Maturanti su stvaralački, aktivno i istraživački pristupili autorima i delima savremene književnosti i uspešno i kreativno realizovali ovaj nesvakidašnji poduhvat.
Energija, poletnost, mladost, kreativnost, posvećenost, požrtvovanje, sjano druženje i brojni vikendi provedeni u školi – pamtiće i buduće generacije. Maturanti pripremaju i film koji će nam preneti deo atmosfere koja je pratila radni proces.
„Mladi ljudi koji ne razumeju svoju savremenost ne mogu imati književni ukus. Nerazumevanje savremenosti mogu sebi dozvoliti stariji ljudi, pripadnici druge kulturne epohe.”
Lidija Ginzburg, „Zapisi”
Kako izgledaju tri učlionice u Gimnaziji pogledajte u foto galeriji.