Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Kreativnost na delu Učeničkog parlamenta OŠ „Vuk Karadžić“

U OŠ „Vuk Karadžić“ predstavnici Učeničkog parlamenta su, u saradnji sa stručnim saradnicima, na jedan interesantan način obeležili 8. mart.

Naime, ideja je bila da izrade čestitke sa porukama koje u sebi sadrže mudrosti života i pozitivna razmišljanja mislilaca. Uz to napravili su od različitog materijala cvetove kao simbol ljubavi. Sve zajedno poklonili su svim damama u školi i na taj način poželeli srećan praznik i prijatno ih iznenadili. Izrada poklona je bila zahtevnija i iz razloga jer su učenici „skrivali“ svoju aktivnost od nastavnica, a efekat iznenađenja je vidljiv na slikama.

Stručni saradnici u ovoj školi posvećuju dosta pažnje članovima Učeničkog parlamenta trudeći se da kod njih još više razviju kreativnost, probude maštu, podstaknu ideje a da oni sve to prenesu na svoje drugare u odeljenju.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Učeničkog parlamenta OŠ „Vuk Karadžić“ koji na vrlo kreativan način realizuje svoju ulogu. Aktivnost koju najavljuju je humanitarnog karaktera. Organizovaće prikupljanje pomoći svojim drugarima kojima je to potrebno tako što će prikupljati garderobu, obuću, pribor i postaviti kutiju u glavnom holu za prikupljanje novčanih sredstava.