Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Krizni štab daće konačni sud o održavanju ovogodišnje Roštiljijade

Danas je u Leskovcu u Jablaničkom upravnom okrugu održan sastanak predstavnika državne uprave i lokalne samouprave na kome je razmatrana organizacija ovogodišnje Roštiljijade, epidemiološko stanje u Jablaničkom okrugu i mere pojačanog nadzora, kako za vreme Roštiljijade tako i nakon nje.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podseća da je prošla godina prošla, zbog epidemije, bez najvažnije leskovačke manifestacije jer je zdravlje naših sugrađana bilo na prvom mestu. On je dodao da se lokalna samouprava ove godine priprema kao da će se Roštiljijada održati, ali uz moguću rezervu shodno epidemiološkoj situaciji i uz mogućnost da Republički krizni štab proceni da se od namere da se ova manifestacija održi odustane.

Cvetanović je podvukao da su sve institucije u stalnim dogovorima i pripremama i da se traže načini da se ispoštuju sve preporučene epidemiološke mere zaštite.

„Mi ćemo danas čuti preporuke šta i kako treba da se uradi, kako da to sprovedemo, pripremamo se kao da će biti Roštiljijade, a na Kriznom štabu Republike Srbije je da da zeleno ili crveno svetlo“, naglasio je gradonalčelmnik Cvetanović.

Pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković i rukovodilac radne grupe koordinacione komisije Vlade za inspekcijski nadzor koja se bavi upravo koordinacijom rada na suzbijanju i širenju kovida 19, naglašava da se svo vreme ova grupa susreće sa raznim izazovima.

„Takav je slučaj i ovde, razmotrićemo posebne planove i aktivnosti koje pripremaju zdravstvene ustanove, prvenstveno organizator manifestacije u odnosu na trenutnu aktuelnu epidemiološku situaciju i na mogućnost održavanja same Roštiljijade. Organizatorima preporučujem da budu strpljivi, kao što je bila i Guča strpljiva u isčekivanju slične odluke“.

Kako je rečeno medijima zaključci i dogovori sa ovog sastanka biće prosleđeni Kriznom štabu Republike Srbije, na kome je da da konačni sud na pitanje hoće li se održati ili ne ovogodišnja Roštiljijada.

infocentarjug.rs