Bojnik Lebane Vesti

KUD "Jablaničko kolo" nastupilo u Bojniku

U okviru kulturnog leta u Bojniku večeras je nastup održalo KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana.

Bojnik – Peto veče ovogodišnjeg Bojničkog kultrunog leta bilo je rezervisano za nastupe trubačkog orkestra Kristijana Azirovića, koji je proglašen za najbolji orkestar u Guči 2013. godine. Svirajući dobro pozante melodije ovaj orkestar uspeo je da zagreje atmosferu u centru Bojnika.

Bojnicko leto 5 002 Bojnicko leto 5 001

Nakon nastupa trubača svojim nastupom KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana uveličalo je ovogodišnje bojničko kulturno leto. Ovaj KUD je dobro pozant publici u Bojniku jer je već imao nastupe u ovom mestu. Igrama iz Jablaničkog kraja, sa Kosova, Istočne Srbije, potom Ciganskim igrama iz Vojvodine, momci i devojke iz Lebana dobili su velike aplauze bojničke publike. Inače KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana ima nastupe širom Srbije ali i inostranstva. Gostovali su više puta na programima nacionalnih TV. Više puta su učestvovali u emisijama RTS-a Žikina šarenica, Šljivik, Ide mile… Osvajači su brojnih nagrada, plaketa i zahvalnica na festivalima širom Srbije i regiona. U svom repertoaru imaju desetak koreografija iz čitave Srbije. Tomislavu Joviću umetničkom rukovodiocu ovog KUD-a uručena je zahvalnica za učestvovanje na ovogodišnjem kultrunom letu u Bojniku. U foto galeriji pogledajte deo atmosfere iz Bojnika.

Bojnicko leto 5 003 Bojnicko leto 5 012 Bojnicko leto 5 011 Bojnicko leto 5 010 Bojnicko leto 5 009 Bojnicko leto 5 007 Bojnicko leto 5 006 Bojnicko leto 5 005 Bojnicko leto 5 004 Bojnicko leto 5 008Bojnicko leto 5 013