Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

KUD „Jablaničko kolo“ sutra nastupa u Vučju

Kulturno umetničko društvo „Jablaničko kolo“ ovih dana ima brojne nastupe na manifestacijama širom naše zemlje, a za drugu polovinu avgusta priprema pravi dvodnevni spektakl u Lebanu, 9. festival „U ritmu Jablaničkog kola“.

U okviru Porečjanskog leta sutra sa početkom u 21 sat na košarkaškom igralištu u Vučju koncert će održati KUD „Jablaničko kolo“. Kako saznajemo pored omladinskog ansambla, nastupiće i najmlađi članovi polaznici škole folklora.

Naredni nastup koji ih očekuje je 28. jula u Aleksincu u okviru manifestacije kulturno leto u Aleskincu. 6. avgusta putuju u Resavicu gde ih takođe očkuje nastup.

Za 17. i 18.  avgust KUD „Jablaničko kolo“ priprema dvodenvni folkoorni spektsakl u Lebanu. Pod pokroviteljstvom opštine Lebane tada se održava 9. Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“. Ove godine se očekuje rekordan broj učesnika, kako saznajemo očekuje se dolazak 5-6 ansambala iz inostranstva i desetak ansambala iz Srbije. Ovaj festival već godinama polovinom avgusta okuplja veliki broj ljubitelja folklora na stadionu malih sportova u Lebanu, a ove godine ukoliko bude kiše festival će se održati u sportskoj hali u Lebanu.