Društvo Hronika Vesti

Lančani sudari na auto-putu – šestoro poginulih, tridesetak povređenih, saobraćaj blokiran

Šest osoba je poginulo, a tridesetak je povređeno u lančanim sudarima u oba smera na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Saobraćaj u oba smera je zaustavljen. Uzrok nesreće je gusta magla, javlja RTS.

Na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine, oko 7.20 sati došlo je do lančanih sudara, u oba smera, u kojima je učestvovalo više vozila – kamioni, automobili. Prema poslednjim informacijama, poginulo je šest osoba a povređeno je tridesetak.

Prema informacijama kojima do sada raspolažemo, ima i tridesetak povređenih, oni se i dalje prevoze u opšte bolnice u Jagodini i Ćupriji. U Jagodini je do sada primljeno šestoro povređenih, među njima ima i stranaca. U bolnici u Ćupriji primljeno devetoro putnika iz ovih dveju nesreća.

Uzrok nesreća je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

„Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju“, posvedočio je za RTS jedanaod vozača.

Saobraćaj na auto-putu u oba smera je blokiran, pa su se stvorile kolone automobila. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola hitne pomoći.

Alternativni pravac smera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na auto-put ka Beogradu. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na auto-put ka Beogradu.

RTS