Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Lebančanin Miodrag Jašarević pobedio na takmičenju „Prvi glas Medveđe“

Pred prepunom salom Kulturnog centra u Medveđi, održana je treća po redu manifestacija „Prvi glas Medveđe“, 2018 godine. Za takmičenje se prijavilo 12 takmičara, iz opština Lebana i Medveđe.
Manifestaciju je otvorio Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa.
„Želim da se svima zahvalim što ste u ovolikom broju došli, da podržimo ove naše mlade takmičare. U Medveđi ne prođe deset dana, a da se ne održi neka manifestacija, zahvaljujući Turističkoj organizaciji opštine Medveđa, njenim uposlenicima i njenom direktoru Ljubiši Ristiću. Gospodin predsednik opštine Nebojša Arsić pridružiće nam se kasnije, a ja vam se u njegovo ime izvinjavam što nije mogao da stigne na vreme, jer se nalazi na službenom putovanju u Beogradu. Takmičarima želim puno uspeha, žiriju da ne bude pristrastan i da glasaju po svom nahođenju, pa da pobedi ko je najbolji“ rekao je Ivanović, proglasivši treću manifestaciju „Prvi glas Medveđe“ otvorenom.
U takmičarskom delu programa, sa po jednom numerom u pratnji muzičke matrice i jednom numerom bez muzičke pratnje, nastupili su: Miljana Stojanović, Tamara Bogdanović, Jovana Đorđević, Anastasija i Teodora Radović, Katarina Petrović, Slavica Savić, Dragana Ilić, Ivana Rajković, Dragan Janković, Miodrag Jašarević, Milica Jašarević.
Dok su članovi žirija sumirali rezultate, za brojnu publiku u sali je održan revijalni deo u kome su nastupali članovi žirija, Maja Tasić i Dragan Stanković.
Žiri u sastavu Besim Sahiti, Maja Tasić, Dragan Stanković, Zorica Mihajlović, Nataša Živković, imao je težak zadatak da odredi drugo, treće i četvrtoplasiranog kandidata, dok se osvajač prve nagrade, naslućivao već prilikom izvođenja muzičke numere kojom se predstavio. Po mišljenju žirija
– četvrtu nagradu, u iznosu od 5000 dinara, osvojila je Slavica Savić, iz Bučumeta
– Treću nagradu, u iznosu od 10.000 dinara, osvojila je Katarina Petrović, iz Medveđe
– drugu nagradu, u iznosu od 20.000 dinara, osvojila je Ivana Rajković, iz Medveđe
– prvu nagradu, u iznosu od 25.000 dinara, osvojio je Miodrag Jašarević, iz Lebana.
Zamenik predsednika opštine Medveđa, Goran Ivanović, pobednicima je uručio novčane nagrade, diplome, i pehare.