Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Vesti

LEBANE: Aktiv žena SNS-a uručio pomoć porodici Cvetković u Cekavici

Aktiv žena Srpske napredne stranke iz Lebana, Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet i Bojan Jović, član SNS-a Lebane posetili su danas osmočlanu porodicu Cvetković u Cekavici i tom prilikom uručili pomoć ovoj porodici u vidu hrane, garderobe i bebi opreme.

   

   

„Sedamnaest godina sam u braku i imam šest ćerke. Milica ima šesnaest godina, Jovana dvanaest , Danica sedam , Anđela četiri , Anastasija dve godine i Teodora ima četiri meseca. Živimo teško ali se snalazimo, suprug radi pod nadnicu, sada je trenutno u Novom Sadu gde prodaje badnjake za predstojeći praznik. Primamo dečiji dodatak i socijalnu pomoć. Ovo je prvi put da smo dobili neku pomoć i beskrajno sam zahvalna Aktivu žena Srpske napredne stranke jer su se sami setili za nas. Kao što vidite deca su presrećna, dobili su puno voća, slatkiše, igračke, garderobu“ – sva uzbuđena priča Ana Cvetković, majka šestoro dece.

   

„Više od pedeset žena učestvovalo je u ovoj, dvadeset šestoj po redu, humanitarnoj akciji. Nama nije bitna stranačka pripadnost porodice već u kakvoj situaciji se nalazi ta porodica a naša je i obaveza i želja da pomognemo. Danas smo u Cekavici, u poseti osmočlane porodice sa šestoro divne dece kako bi pred najveći i najradosniji praznik, Božić usrećili još jednu porodicu. Ovom prilikom bih se zahvalio Aktivu žena Srpske napredne stranke u Lebanu, za sav njihov trud koji ulažu kako bi pomogle porodicama kojima je potrebna pomoć“ – kazao je Bojan Jović, član Srpske napredne stranke i direktor Turističke organizacije Lebane.

   

Današnjoj poseti porodici Cvetkovič u selu Cekavica prisustvovala je ispred lokalne samouprave Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet.

„Najpre bih odala počast majkama koje su se usudile da rađaju decu i da kažemo da ipak materijalna strana nije prva i najbitnija jer mnogi roditelji koji imaju jedno ili dvoje dece kažu da nemaju uslova za više dece. Ovde ste i sami imali priliku da vidite kako deca izgledaju, kako su i poslušna i vesela i jako lepa deca. Obaveze majke, pogotovo u višedetnim porodicama, su velike ali je ta radost neprocenjiva. Ovo je jako lep gest Aktiva žena ali je ovo kratkoročno rešenje. Moraćemo u buduće da se skoncetrišemo na ovakve porodice kojima je pomoć potrebna i upravo ovakve porodice moraju da nam budu prioritet“ – kazala je Stefanovićeva.

   

Aktiv žena Srpske napredne stranke u Lebanu, nastaviće i dalje akciju prikupljanja pomoći za sve porodice kojima je ovakav vid pomoći neophodan i ujedno apeluje na sve ljude dobre volje, preduzetnike, firme… koji su u mogućnosti da im se priključe.