Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: Danas se čiste ulice drugog prioriteta

Srđan Stojiljković, direktor Direkcije za izgradnju u opštini Lebane, rekao je za Info Centar Juga, da su na teritoriji ove opštine angažovana četiri skipa za čišćenje snega.

Srdan Stojiljkovic 1 x

„Već u nedelju smo dobili prve prijave da su putevi zavejani iz pravca Nove Topole, Bučumeta, Lalinovca, Geglje, Buvca a potom su usledili pozili i iz ostalih brdsko-planinskih mesta gde su putevi bili zavejani. Odmah smo reagovali i poslali mašinu kako bi ti pravci bili prohodni. Odmah smo angažovali skip „Investprodukt“-a, zatim skip firme „Agromladost“ , potom skip firme „LB-Radovi“ i skip JKP „Vodovoda“. Zbog velikih padavina u brdsko-planinskim mestima mašine su se vraćale i narednog dana dok su u samom gradu ulice prvog prioriteta odmah bile očišćene“ – rekao je Stojiljković.

Lebane 1 ok

 

U toku jučerašnjeg dana došlo je do kvara na jednom skipu, koji je bio zadužen za relaciju Šumane-Ključ-Klajić, obzirom da su ostale tri mašine već raspoređene po drugim reonima, čišćenje ove deonice će biti, kako se očekuje, nastavljeno odmah po saniranju kvara na istom.

„Ukoliko sve bude bilo po planu, ulice drugog prioriteta čistiće se u toku današnjeg dana“ – rekao je direktor Direkcije Srđan Stojiljković.

Lebane 2 ok