Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

LEBANE: Isplaćena novčana pomoć za sedamdeset porodilja

U holu Doma kulture „Radan“ u Lebanu, predsednik opštine Ivan Bogdanović i Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet, uručili su jednokratnu pomoć i bebi paket, sedamdeset porodiljama sa teritorije ove opštine.

FOTO: ICJ
FOTO: ICJ

 

Na samom početku sve prisutne je pozdravio predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, kazavši da će opština i dalje nastaviti da pomaže porodiljama i njihovim porodicama i u narednoj godini.

Prisutne je pozdravila i Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet u opštini Lebane.

„U ove pretpraznične dane koristimo priliku da vas pozdravimo i obradujemo paketima za mališane i novčanom pomoći od strane naše opštine. U ime lokalne samouprave i svoje lično ime, čestitamo majkama koje su svojom ljubavlju i hrabrošću rešile da svet ulepšaju i našu opštinu obogate najvrednijim darom, darom novog života. U današnje vreme kada je strah od neizvesne budućnosti nadvladao uzvišena osećanja poput ljubavi, brige o porodici, požrtvovanosti, patriotizma, želimo da vama roditeljima odamo počast i pružimo podršku“ – kazala je Stefanovićeva zahvalivši se svim porodiljama i ujedno čestitala predstojeće Novogodišnje i Božične praznike.

   

   

Iz budžeta opštine Lebane za ove namenu izdvojeno je oko 3,6 miliona dinara.

(Kraj)