Lebane Vesti

LEBANE: KNJIGE NA DAR BIBLIOTECI "BRANKO RADIČEVIĆ"

Knjižničar u penziji Slavoljub Dimitrijević iz Niša ( živi u Knjaževcu) poklonio je biblioteci „Branko Radičević“ u Lebanu vredne knjige.
„Prijatno smo iznenađeni gestom gdina Slavoljuba Dimitrijevića iz Niša ( koji živi u Knjaževcu) koji je našoj biblioteci poklono vrednih 259 knjiga. Gdin Dimitrijević je ove godine kao knjižničar biblioteke u Kalni otišao u penziju, a razlog da našoj biblioteci pokloni ovoliki broj knjiga je naše poznanstvo i prijateljstvo još iz studentskih dana“, rekla je direktorka lebanske biblioteke, Goradana Miljković.
Knjige su već date čitaocima na korišćenje, a reč je, uglavnom, o beletristici.
Među naslovima su romani savremenih srpskih autora, kao što je Isidora Bjelica, Jelena Baćić Alimpić, Vesna Radusinović i mnogih drugih, a takođe, ima i kompleta knjiga istaknutih stranih pisaca.
„Sa posebnim zadovoljstvom koristim priliku da se gdinu Slavoljubu Dimitrijeviću u ime zaposlenih u biblioteci i u svoje lično ime, a povodom iskazanog donatorstva u knjigama prema našoj biblioteci kojom se obogaćuje knjižni fond biblioteke najsrdačnije zahvalim“,dodala je direktorka Miljković.
U biblioteci „Branko radičević“ , rekli su da osim kupovinom , svoj knjižni fond popunjavju i poklonima pojedinaca, autora knjiga, izdavačkih kuća, otkupom Ministarstva kulture Republike Srbije kao i programskom akcijom Radio Beograda „Knjiga solidarnosti“.