Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: Lomila nameštaj da bi se ogrejala i preživela ledene dane

Redakciji Info centar jug dostavljeno je saopštenje Udrženja penzioner iz Lebana koje prenosimo u celosti.

„Zima koja je donela mnogo briga i nevolja svima nama , pogotovu starim, iznemoglim i usamljenim licima animirala je i lebanske penzionere da se angažuju i pomognu.
Socijalni slučajevi , odnosno penzioneri koji svojom minimalnom penzijom nisu mogli da obezbede ogrev, svakodnevno se obraćaju Udruženju penzionera za pomoć. Naime, praksa je bila do ove godine da Udruženje sa ponudom Šumskog gazdinstva obezbedi ogrevno drvo svojim članovima na otplatu u ratama . Ponuda od strane Šumskog gazdinstva ove grejne sezone nije bila, tako da su penzioneri, koji su se našli na spisku za otplatu na rate, ostali bez ogreva.
Predstavnici Udruženja obišli su neke ugrožene i naišli na strašne prizore. Jedan od težih slučajeva je Trajka Stanković iz Lebana, koja živi sama a da bi preživela hladnoću morala je da lomi kauče, stolice i nameštaj, tako da su sobe ostale prazne.
Imajući sve to u vidu ovako tešku situaaciju, Udruženje je potražilo donatora, odnosno ljude dobre volje za pomoć.
Preduzetnik „Papović“ donirao je izvesnu količinu ogreva a lokalna samouprava obezbedila je prevoz“ – navodi se u saopštenju Udruženja penzionera.