Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: Održana deveta sednica po hitnom postupku

U Lebanu je danas održana deveta sednica Skupštine opštine sazvana po hitnom postupku a na dnevnom redu našlo se sedam tačaka.

Lebanski odbornici glasali su o predlogu Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Lebane za 2016. godinu, o predlogu Odluke o davanju na saglasnost i ovlašćenja predsedniku opštine za potpisivanje ugovora o kupoprodaji DP“ 15 Maj Eksportekst“-a u stečaju kao i o predlogu Odluke o davanju saglasnosti na Statut JP za održavanje ulica i puteva, prostorno planiranje i uređenje građevinskog zemljišta „Lebane“ iz Lebana.

Na današnjoj sednici glasalo se i o predlogu Odluke o usvajanju programa poslovanja JP „Vodovod“ i JKP „Komunalac“ za 2017. godinu a odborničkih pitanja, kao i na prošloj sednici Skupštine, nije bilo.

Na samom kraju sednice, prisutnim odbonicima se obratio Goran Jović, zamerivši odbornicima koji nisu glasali za davanje saglasnosti i ovlašćenje predsedniku opštine za potpisivanje ugovora o kupoprodaji DP „15 Maj Eksportekst“.

„Od 27 odbornika, koliko se trenutno nalazi u sali, „za“ je glasalo 22 odbornika i ne razumem zašto ova odluka nije jednoglasno izglasana jer to nema veze sa političkom partijom već je ova odluka u interesu svih građana ove opštine. Ja vama ne tražim političku podršku već podršku za sve građane ove opštine“ – kazao je Jović i ujedno čestitao predsedniku opštine za potpisan ugovor o otvaranju prve knjižare u Lebanu.