Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane pomaže mlade bračne parove

U okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ opština Lebane je od ministarstva za demografiju i populacionu politiku dobila oko 9,5 milona dinara koja će biti iskorišćenja za subvencije mladim bračnim parovima za započinjanje novog biznisa ili unapređenje postojećeg biznisa. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 31. avgusta do 14 sati.

Kako je pojasnio predsednik opštine Lebane Srđan Jović ove podsticajne mere moći će da iskoriste mladi parovi od 18 do 35 godina starosti.

„Subvencije mogu da dobiju i poslodavci koji upošljavaju mlade bračne parove ili mogu da konkurišu sami parovi koji žele da pokrenu sopstveni biznis ili da modernizuju i unaprede već postojeći biznis“ rekao je Jović.

Program se realizuje u dve faze i to:
I faza Programa – Obuke
II faza Programa – Dodela bespovratnih sredstva i mentoring

Rok za dostavu prijava za učešće u obuci za započinjanje biznisa je 31.avgust 2018.godine do 14:00 časova.

Rok za dostavu prijava u okviru druge faze Programa uslovljen je realizacijom obuke za započinjanje biznisa, odnosno 14 dana nakon završetka obuka a podnosioci prijava u fazi takmičenja će o istom biti blagovremeno obavešteni.

Overena i odštampana prijava obavezne dokumentacije dostavlja se u zatvorenoj koverti sa naznakom „Javni poziv za učešće u projektu „Radimo za bolјu budućnost dece“ – ne otvarati” poštom ili na pisarnici jedinice lokalne samouprave. Prijava se poštom šalje na dole nazačenu adresu:

„Javni poziv za učešće u projektu „Radimo za bolјu budućnost dece“
NE OTVARATI
Opština Lebane
Adresa: Cara Dušana 116
16230 Lebane

Kompletan poziv i prijavne formulare možete preuzeti na ovom linku.