Lebane Vesti

Lebane: Pomoć ženama žrtvama nasilja u porodici

Opština Lebane u saradnji sa Centrom za socijalni rad postigla je dogovor o potpisivanju sporazuma za pružanje usluga za smeštaj žrtava nasilja u partnesrkim odnosima u Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja koje postoji u Leskovcu.

„Tokom protekle 2015. godine Centar za socijalni rad u Lebanu je po obavešenju PS Lebane radio na sređivanju poremećenih porodičnih odnosa u više od 130 slučajeva , a kod dve porodice su izražene mere zaštite od nasilja u porodici od strane Osnovnog suda, a po tužbi Centra za socijalni rad“, istakla je direktorka Centra za socijalni rad, Dragana Gocić Vukadinović.

Kako Opština Lebane nema prihvatilište ili tkzv. Sigurnu kucu za žrtve porodičnog nasilja, potpisivanje ovog sporazuma pružiće sigurnost za žene koje preživljavaju nasilje i sigurno sklonište za žrtve.

Sigurni smeštaj mogu koristiti i žrtve porodičnog nasilja iz Medveđe i Bojnika. Potrebno je samo pozvati telefon Centra za socijani rad Lebane 016/843 203 ili se javiti lično kako bi svaka žrtva nasilja bila smeštena u sigurnoj kući u Leskovcu.