Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

LEBANE: Predstavnici lokalne samouprave obišli radove u naselju „Pavlove livade“

Predstavnici lokalne samouprave u Lebanu na čelu sa predsednikom opštine Ivanom Bogdanovićem danas su obišli radove u naselju „Pavlove livade“.

Radnici JKP „Vodovod“ već četvrti dan za redom, u lebanskom naselju „Pavlove livade“, rade na rešavanju dugogodišnjeg problema. Naime, neadekvatno odvodnjavanje atmosferskih voda za stanovnike u ulici Slobodana Penezića godinama unazad bio je najveći problem jer se voda do ove ulice slivala iz Prvomajske i Cerske ulice.

   

U ulici Slobodan Penezića danas su postavljene cevi na dubini od 4,5 metara a kako saznajemo od predstavnika lokalne samouprave, koji su danas obišli radove, isti će biti završeni najksnije do utorka kada će i zvanično biti rešen decenijski problem za stanovnike Prvomajske, Cerske i ulice Slobodana Penezića i Cara Dušana.

   

Zahvaljujući novoj radnoj mašini, o kojoj smo već pisali, radove izvodi JKP Vodovod iz Lebana a radove, u iznosu od 1,7 miliona dinara, finansira opština Lebane.

Kako saznaje portal Info centar juga od predstavnika lokalne samouprave nakon završetka radova u ulici Slobodana Penezića radovi se nastavljaju u naselju Pertate, gde će se raditi kanalizacija, zatim atmosverska voda u ulicama Đurđevdanska, Pobedina, Svetog Save i Radanska. Ukoliko vremenski uslovi dozvole ovi radovi biće završeni u narednih mesec dana. Radove će izvoditi JKP Vodovod iz Lebana a novčana sredstva u visini od 5 miliona dinara obezbedila je opština Lebane iz sopstvenih sredstava.

(Kraj)