Lebane Vesti

Lebane: Stigla struja i u najkritičnija sela

Proteklih dana radnici elektrodistribucije u Lebanu bili su na pravim mukama. Mokar sneg koji je pao napravio je prekide u elektrosnabdevanju u planinskim predelima.

„Velika količina snega je izazvala prekide u snabdevanju električne energije. Zbog kvara na dalekovodu, potrošači u planinskim predelima u pravcu Grgurovca i sela Klajić, Poroštica, Buvce, Rafuna, Drvodelj, ostali su bez struje. Svi elektromonteri su dali svoj maksimum i u ovom trenutku bet struje je samo ostalo još devet porodica u selu Drvodelj, a nadam se da će najkasnije do 15h i taj kvar biti otklonjen“ – rekao je za našu redakciju Aleksandar Dimitrijević, prvi čovek Lebanske elektrodistribucije.

EPS - ACA DIMITRIJEVIC

Jedan od najpoblematičnijih dalekovoda godinama unazad bio je Šumanski dalekovod. Kako nezvanično saznajemo, po nekim statistikama EPS-a, Šumanski dalekovod bio je treći po ispadima u celom Jugoistoku a prvi u Ogranaku Leskovac. Posle rekonstrukcije i čišćenja Šumanski dalekovod našao se na četrvrtom mestu u Ogranku Leskovca a samim tim i bolje snabdevanje eletričnom energijom za potrošače koji žive u tom kraju.

Nešto posle 15 h sati, redakciji Info Centar Jug je javljeno, da je i ostalih devet potrošača dobilo struju u selu Drvodelj.