Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Lebanski gimnazijalci putevima Svetog Save

Posle uspešne prošlogodišnje akcije Svetosavskog darivanja, Gimnazija iz Lebana je i ove godine, na Dan Svetog Save, uspešno realizovala akciju prikupljanja humanitarne pomoći, koja je uručena socijalno ugroženim stanovnicima Opštine Lebane.

U duhu Svetosavske tradicije čovekoljublja i solidarnosti gimnazijalci iz Lebana realizovali su akciju Svetosavsko darivanje i prikupili zavidnu količinu darova – hranu, garderobu, sredstva za ličnu higijenu koji su podeljeni stanovnicima Lebana, Bošnjaca i Ždeglova.  Zajedno sa roditeljima i nastavnicima gimnazijalci su pakete sa hranom i garderobom lično podelili mališanima, starim i nemoćnim licima kojima je pomoć bila potrebna, a ostatak garderobe proslediće Crvenom krstu.

 

 

 

 

 

Imajući u vidu činjenicu da su ove godine izgorele prostorije Prve kragujevačke gimnazije, jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Republici Srbiji, i dugogodišnjeg dobrog domaćina i prijatelja gimnazijalaca u Lebanu Đački parlament organizovao je prikupljanje knjiga za svoje drugare iz Kragujevca

Opština Lebane, motivišući plemenitu akciju gimnazijalaca, poklonila je Gimnaziji knjige u vrednosti od sto hiljada dinara, koje će Đački parlament Gimnazije proslediti učenicima Prve kragujevačke gimnazije čija je biblioteka nedavno stradala u požaru. Akciju lebanskih gimnazijalaca podržali su i ljudi dobre volje, kao i paroh crkve u Bošnjacu, Dalibor Stefanović, osnaživši gimnazijalce u čovekoljublju i sabornosti.

 

 

Odaziv roditelja i učenika premašio je očekivanja i prema rečima nadležnih iz ove obrazovne ustanove nadaju se da će ova akcija postati tradicionalna.

Zabranjeno preuzimanje slika i teksta bez pozivanja na izvor.