Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Vesti

Lebanski naprednjaci i lokalno rukovodstvo daju punu podršku Aleksandru Vučiću

 

Povereništvo Srpske napredne stranke i opštinsko rukovodstvo u Lebanu pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću  i rukovodstvu zemlje u naporima koje čine za mirno prevazilaženje veoma teške situacije na Kosovu i Metohiji.

Povereništvo Srpske napredne stranke u Lebanu najoštrije osuđuje uvođenje carinskih taksi na robu iz Srbije, hapšenje i prebijanje Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon neuspeha samoproglašene države Kosovo na Generalnoj skupštini Interpola i velike pobede Srbije, lažna država Kosovo teroriše i zastrašuje srpski narod i nastavlja sa ucenama. Ekonomska blokada može trajno narušiti dijalog i pokušaje da se dođe do kompromisa po pitanju Kosova i Metohije i budućih odnosa Srba i Albanaca.

Prištinske vlasti Srbima i drugom nealbanskom narodu uskraćuju osnovna ljudska prava i nastoje da sruše ionako slabo poverenje između dva naroda, a sve kako bi nametnuli jednostrano rešenje za takozvano Kosovo i ucenama dobili priznanje nezavisnosti. To se nikada neće desiti dok je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija je nereagovanjem na provokacije pokazala odgovornost, ozbiljnost i jasnu nameru da državničkom i političkom mudrošću sačuva integritet i suverenitet. U ovim teškim vremenima za Srbiju najvažnije je očuvati mir i jedinstvo, kao i normalan i bezbedan život svim našim građanima.

Povereništvo Srpske napredne stranke u Lebanu daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji ne pristaje ni na kakva nova pravila, ucene, varvarske i protivcivilizacijske tarife već ulaže velike napore kako bi Srbija prevazišla ovaj težak period „ – navodi se u saopštenju lebanskog Povereništva Srpske napredne stranke i rukovodstva lokalne samouprave u Lebanu.