Lebane Vesti

Lebanski penzioneri obišli Zlatibor i okolinu

Udruženje penzionera iz Lebana izvelo je nezaboravnu trodnevnu ekskurziju na Zatiboru, sa proširenim programom.

Lebane – U okviru trodnevnog boravka na Zlatiboru Lebanski penzioneri su drugog dana boravili na Kremni, gde su posetili lokalitet Tarabića i upoznali se sa njihovim proračanstvima. Potom su obišli čuveni Kusturičin  Drvengrad i uživali u svim njegovim lepotama i sadržajima. Istog dana grupa je posetila i crkvu svetog Jovana Krstitelja u Belim Vodama.

Zlatibor ekskurzija 02 Zlatibor ekskurzija 03 Zlatibor ekskurzija 04

Pripadnici trećg doba iz Lebana imali su prilike i da se provozaju čuvenim Ćirom i Šarganskom osmicom. Ova jedinstvena pruga uskog koloseka vodi od stanice Šargan Vitasi do Mokre Gore, koji predstavlja jedinstveno graditeljsko delo i čuvenom Šarganskom „osmicom“ ponovo odjekuje klaparanje vagona i veseli žagor turista u vozu „Nostalgija“, što je poseban doživljaj i zadovoljstvo.

Zlatibor ekskurzija 07

Trećeg dana penzioneri su posetili i upoznali se sa istorijom Višegrada u Republici Srpskoj. U Višegradu su obišli Višegradsku ćupriju na Drini zadužbinu velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. Imali su priliku i da se provozaju brodićem rekom Drinom. A kao poseban doživljaj penzioneri ističu posetu Andrić gradu, odnosno Kamen gradu. Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije.

Zlatibor ekskurzija 05 Zlatibor ekskurzija 06

Sve ovo zadovoljstvo uz apartmanski smeštaj na Zlatiboru, u trajanju od tri dana, vožnju  autobusom sa  boravišnom taksom, penzioneri su obezbedili uz vaučere ministarstva trgovine i turizma za letovanje u Srbiji i doplatu od 2.000 dinara po osobi. Iz udruženja penzionera se zahvaljuju lokalnoj samoupravi Lebana na finansijskoj podrsci koju su im pružili prilikom realizacije ekskurzije.