Lebane Vesti

Lebanski poljoprivrednici danas posetili Sajam u Novom Sadu

Kao i svake tako je i ove godine Skupština Opštine Lebane omogućila posetu i obilazak 84.Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se tradicionalno održava u Novom Sadu.
Danas su priliku da obiđu i vide novosti koje se dešavaju u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji imali 100 naprednih i istaknutih poljoprivrednih proizvođača. Ovo je u tolikoj meri značajnije što se danas održava i Dan stočara gde se dodeljuju nagrade istaknutim proizvođačima u oblasti stočarstva, a nagrade će dodeljivati gospodin Branislav Nedimović aktuelni ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, pa će ovoj značajnoj manifestaciji prisustvovati farmer i napredni stočari iz opštine Lebane.

Takođe moći će da prate i vide aktuelne trendove u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji , da se upoznaju sa modernim tehnologijama proizvodnje iz određenih oblasti i da prisustvuju prezentaciji od strane proizvođača kao i da se upoznaju i sa novom mehanizacijom i opremom koja se nudi i prodaje na štandovima izlagača.

Ove aktivnosti bi trebalo da u velikoj meri prošire vidike i otvore nove mogućnosti za naše poljoprivredne proizvođače, koji bi primenom savremenih trendova u proizvodnji brže dolazili do novih tržišta, do savremene i kvalitetne proizvodnje i samim tim i kvalitetnih proizvoda.