Jug Srbije Lebane Politika Vesti

Lebanski socijalisti uputili čestitke svom lideru Dačiću za veliki uspeh

Lebanski socijalisti, na čelu sa predsednikom OO SPS-a Draganom Jovićem, uputili su čestitke svom lideru Ivici Dačiću, kao i celokupnom državnom rukovodstvu, za veliki uspeh i velikoj diplomatskoj pobedi Srbije i srpskog naroda povodom odbijanja zahteva Prištine za članstvo u Interpolu.  

„Ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova uspela su uprkos brojnim pritiscima, da spreče da tzv. Kosovo bude primljeno i u ovu međunarodnu organizaciju i tako omogućila pobedu međunarodnog prava koje brojne države godinama unazad urušavaju. 

Ivica Dačić koji je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova je svojim neumornim angažovanjem doprineo jačanju ugleda Srbije u svetu, što je rezultiralo i promenom slike o Srbiji, kao i uviđanjem istine o stvarnom karakteru tzv. države Kosovo. Zahvaljujući velikoj borbi i naporima naše diplomatije, a pre svih zahvaljujući ogromnoj energiji i doslednosti u odbrani interesa Srbije i svih njenih građana, predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, kao i svima koji su dali svoj doprinos u ovoj borbi, Srbija ostaje relevantan činilac sa velikim ugledom u međunarodnim organizacijama i institucijama. Ovom prilikom, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Lebane, upućuje i podršku državnom rukovodstvu zbog novonastalih problema nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije. Uvereni smo da će se za ovaj problem naći nabolje rešenje kako bi Srbija sačuvala mir i stabilnost“ – navodi se u saopštenju OO SPS-a u Lebanu.