Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Lebanski učitelji učestvovali na petoj „Učiteljijadi“ u Bugarskoj

Od petka 24. avgusta do nedelje 26. avgusta u bugarskom gradu Bansko održana je peta „Učiteljijada“ čiji je domaćin ove godine bilo Leskovačko društvo učitelja. Na ovogodišnjoj Učiteljijadi učešće je uzelo i Društvo učitelja Lebana.

Učiteljijada je sportsko-edukativna manifestacija u okviru koje učitelji učestvuju i nadmeću se u različitim sportskim veštinama i razmenjuju profesionalna iskustva koja se tiču fizičke kulture.

Put Bugarske iz Lebana je krenulo 23. prosvetara koji su se nadmetali u različitim sportskim disciplinama. Postigli su zapažene rezultate, a najbolji rezultat ostvarili su u šahu osvojivši prvo mesto, kaže za Info centar juga predsednica Društva učitelja Lebana Ljubinka Bogdanović.

„Osim sportskog druženja bilo je i sklapanja novih poznanstva i prijateljstva, razmena ideja i puno predloga za realizaciju istih. Bili smo smešteni u hotelu Murite klub, koji osim izvrsne hrane i dobrog smeštaja ima 3 bazena, đakuzi, saunu, tursko kupatilo…Slobodno vreme iskoristili smo za obilazak mesta i okoline i upznavanje ovog poznatog bugarskog turističkog centra.“ ističe Ljubinka Bogdanović koja se ovom prilikom zahvaljuje Savezu učitelja Srbije i Učiteljskom društvu Leskovac na divnoj organizaciji ovogdišnje Učiteljijade.

 

  

Bele majice za takmičenje su svi učesnici dobijali od Saveza učitelja Srbije, svako društvo je za svoje članove obezbeđivalo štampu. Mi smo sami sebi platili i trenerice sa logom društva, što su mnogi sa oduševljenjem komentarisali ističe Bogdanovićeva.

   

Učitelji iz Srbije pokazali su svoje umeće u basketu, odbojci, fudbalu, odbojci u bazenu, nadvlačenju konopca, igrama bez granica, šahu, pikadu, stonom tenisu, hulahop-vijači i preskakanju konopca. 

Na petoj Učiteljijadi u mestu Bansko učestvovalo je 650 članova iz društava učitelja Beograda, Niša, Novog Sada, Požarevca, Kruševca, Merošine, Šapca, Valjeva, Kraljeva, Jagodine, Smedereva, Dragačeva, Lebane…